Natuurlijke Kraamzorg

Bij Natuurlijke Kraamzorg staat de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal. Het is gebaseerd op ideeën van Rudolf Steiner, grondlegger van de antroposofie. Zijn opvattingen van de elementenleer, zelf-opvoeding en zuivere waarneming vormen de basis. Met behulp van deze inzichten verfijnt de zorg voor moeder en kind. Vanuit de antroposofie wordt er verondersteld dat er een geestelijke wereld is die toegankelijk zou zijn via innerlijke ontwikkeling. Deze innerlijke ontwikkeling is gericht op het versterken van je bewustzijn.  Een mooie basis van waaruit Natuurlijke Kraamzorg is ontstaan. Door het gebruik van natuurlijke middelen in de verzorging van jou en je baby is dit een andere manier van kraamzorg. Er wordt ook aandacht besteed aan warmtezorg. Een mooi voorbeeld hiervan is je baby verschonen zonder warmteverlies, het gebruik van wikkeldoeken en warme ademende kleding. Deze kleding is gemaakt van natuurlijk materialen zoals wol, biologisch katoen en zijde.

Natuurlijke kraamzorg zijn is meer aandacht voor

  • Rust en harmonie
  • Hechting en huid-op-huid contact
  • In warmte verzorgen
  • Natuurgerichte, verzorgende handelingen
  • Babygerichte kraamzorg
  • Ritmische massage

 

Natuurlijk kraampakket

Als je graag Natuurlijke Kraamzorg wilt, kun je ook een natuurlijk kraampakket kopen. De producten in dit pakket passen volledig bij de visie van natuurlijk kramen. Deze producten kunnen gebruikt worden tijdens jouw kraamweek. De pakketten zijn gevuld met producten van natuurlijke oorsprong. Daarnaast zijn ze ook chloorvrij, biologisch afbreekbaar en gefabriceerd op een milieuvriendelijke manier. Wil jij graag zo’n natuurlijk kraampakket aanschaffen? Deze zijn verkrijgbaar via:

Dalalou Natuurlijk

Moeder Aarde

Iets voor jou?

Om Natuurlijke Kraamzorg te ontvangen hoef je niets extra’s te betalen. Het wordt op dezelfde manier vergoed als reguliere kraamzorg.

Ons aanbod

We bieden je graag de kraamzorg die bij jou past. Laat jij ons dan weten waaraan jij behoefte hebt? Natuurlijke Kraamzorg of reguliere kraamzorg Jouw wensen geef je bij voorkeur door tijdens het invullen van je aanmeld formulier.

Let op: ondanks je voorkeur voor Natuurlijke Kraamzorg kan het zijn dat er geen gecertificeerde kraamverzorgende beschikbaar is voor jullie op moment dat je bevalt. In dat geval kunnen we je wel voorzien van natuurgerichte kraamzorg en doen wij ons uiterste best in al jouw wensen te voorzien. Wij laten u altijd van te voren weten of er iemand beschikbaar is.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.