Kraamzorg Happy Life & uw zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar

In Nederland wordt zorg tijdens de kraamtijd vergoed door de basisverzekering, het maakt dus niet uit bij welke zorgverzekeraar je zit. Daarnaast mag je zelf een organisatie kiezen. Er geldt echter wel een wettelijke eigen bijdrage kraamzorg per uur. In dit artikel lees je precies hoe dat zit en hoeveel je moet betalen.

Tarieven eigen bijdrage kraamzorg per uur

Een kraamverzorgster valt dus onder de basisverzekering. In deze basisverzekering geldt in 2018 een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 per uur voor kraamzorg. Deze eigen bijdrage geldt alleen voor de zorg na de bevalling.

Contract met alle zorgverzekeraars

Kraamzorg happy life heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Iedereen kan dus bij ons terecht, wij vinden graag een passende kraamverzorgster voor je. Als jij je bij ons aanmeldt, zorgen wij ervoor dat alles geregeld wordt met je zorgverzekeraar. Je hoeft zelf dus niets te doen om een vergoeding te krijgen.

Aantal uren kraamzorg

Voor je bevalling bespreekt jouw kraamverzorgster samen met je verloskundige of huisarts hoeveel uren kraamzorg er in jouw kraamtijd nodig zijn. Op basis van bijzondere omstandigheden kunnen hier uiteindelijk meer uren bijkomen.

Tarieven bijkoopuren

Als je buiten de vastgestelde uren en afgezien van bijzondere omstandigheden behoefte hebt aan meer kraamzorg, dan kun je extra uren kraamzorg bij ons kopen. Deze uren betaal je zelf en worden niet vergoed door de verzekering. Je kan bijvoorbeeld voor de bevalling al regelen dat er extra uren worden ingepland, maar ook na de bevalling is één telefoontje genoeg om extra uren te kopen. Het tarief van deze uren is € 46,00 per uur.

Meer informatie

Voor het kopen van extra uren bij Kraamzorg Happy life of voor meer informatie over de eigen bijdrage kraamzorg kun je contact opnemen met ons. Wil je meer weten over jouw eigen polisvoorwaarden? Dan raden we je aan contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.